Nanos
:: Pokrajina ::
Primorska - Nanos
:: Izhodišče ::
Vrhpolje (kraj ob cesti iz Vipave proti Colu)
:: Višina izhodišča ::
180 m
:: Višina cilja ::
1262 m
:: Dolžina ::
43,0 km
:: Skupno vzpona ::
1250 m
:: Čas vožnje ::
3h 42minut
:: Težavnost vzponov ::
:: Težavnost spustov ::
:: Težavnost ture ::
:: Atraktivnost ::
:: Zemljevid ::
:: Literatura ::
Atlas Slovenije, Igor Maher: Veliki kolesarski vodnik po Sloveniji
tiskalniku prijazno
:: Datum izvedbe ::
sobota, 23. januar 1999
:: Kratek opis ::
Na Nanos po daljši varianti iz Sanabora
:: Opis poti ::
Vrhpolje - Sanabor - odcep desno malo nad tablo z zemljevidom na ovinku pri veliki bukvi - dolina Lipe - mimo Majerja - pod Slemenom - Šembijska bajta - vrh Nanosa - Podraška bajta - kmetija Abram - Sanabor - Vrhpolje
:: Opis ture ::
Teden kasneje spet na Nanos, tokrat iz Vipave. Vreme je bilo za spremembo čudovito, so pa nas čakale druge težave. Sredi poti od Sanabora, v dolini Lipe, je Snailu šla veriga, mi pa brez "chain toola" in moral je nazaj. S snegom tu večjih težav ni bilo, očitno je teden lepega vremena koristno vplival. S Tanjo sva dosegla vrh, vendar sva vseeno morala zadnji del po gozdu voziti po snegu, ki je bil ravno toliko mehak, da je zadnje kolo še grabilo. Spust je bil kar zabaven, vendar ne takšen užitek, kot zadnjič. Nazaj grede proti Abramu je bila cesta precej mokra in snežena, zato sva jo ubrala kar nazaj proti Sanaboru po najbližji poti, čeprav sva sprva mislila iti proti Podkraju in nato mimo Bele proti Sanaboru.


:: Zanimivosti ob poti ::
Ob turi ni posebnih zanimivosti ali pa še niso vnešene!

Preberi komentarje
Vnesi komentar
   

 


Na poti proti Šembijski bajti, zadaj se vidi, kaj naju še čaka

 

 
 


Na vrhu poleg antene, zadaj v daljavi je Snežnik

 

 
 


Počitek ob poti, v daljavi sta Triglav in greben Bohinjskih hribov

 

 


:: Komentarji k turi ::

Spisal(a) darjo na dan nedelja, 14. september 2003
Danes sem s sinom in prijateljem vozil približno enako turo, le da smo do Abrama prišli po krožni cesti okrog riti v žep, pa še do Podkraja smo skočili na kavo in cedevito. Super tura, le mene ki mi je kolesarjenje zelo všeč. Le časa nimam za nabiranje kilometrov, tako da mi je kolovoz pod Nanosom delal kar velike težave( hoja ), pa saj se ne sekiram ,saj nisem na tekmavanju. Urejevalcu strani bi čestital za odlično predstavitev tur. Le tako naprej.
 
Spisal(a) johnysetac na dan četrtek, 2. oktober 2003
Z prijateljem sva se danes odpravila na Nanos kljub slabemu vremenu. Začela sva iz Rebernic in najprej po asfaltu, nato pa po makadamu nadaljevala do vrha.Vzpon nama ni povzročal večjih težav na nekaterih mestih pa je zares strmo in zardi razmočenega terena se ob deževnem vremenu zelo ugreza. Do vha sva prišla v uri in pol. Tura je zakonska predvsem za nabiranje kondicije za zahtevnejše vzpone.
 


 
domov   ::    ture   ::    iskanje    ::    razno
Copyleft Gorsko-kolesarske ture, 1999-2005