17. december 2006   Dodana dolgo obljubljena tura, Kraljevska tura na Čaven
Končno sem dodal turo, ki sem jo obljubljal že dolgo, to je verjetno najlepša tura, ki jo pogorje Čavna ponuja, tura Čaven - Kraljevska tura. Slike bodo še dodane.
14. maj 2006   Kaj se dogaja z mtbture.com?
Verjetno se je kak obiskovalec že vprašal vprašanje v naslovu. No, kratko pojasnilo (malo pozno) sledi. Lani jeseni se je naša družinica povečala za novega člana (in to ne mačka Lojza). Rezultat je tak, da si je novo bitje rezerviralo večino časa, ki sem ga prej namenjal za različne "hobije", kot je na primer ta stran. Posledice so vidne. Resnici na ljubo se je marsikaj vseeno dogajalo v ozadju, npr. dopolnjeval sem opise, popravljal napake in podobno, le novih tur ni bilo. Ker imam nekaj novih tur "skoraj" pripravljenih, bodo prej ali slej pristale na teh straneh, le časovni okvir težko napovem.
Po drugi strani pa kolesarske ture niso portal, ki ga je treba ves čas obnavljati. Objavljene ture imajo trajno vrednost, obiskovalci pa s komentarji skrbite za ažurnost stanja na terenu.
Še tole: pred kratkim sem se preselil na nov strežnik. Če opazite na straneh kakšno napako ali kaj ne deluje pravilno, mi prosim sporočite. Hvala.
23. julij 2005   Dve novi turi v okolici Idrije
Pomanjkanje časa in motivacije za dodajanje novih tur rešuje Jure Laharnar iz Idrije, ki je prejšnim štirih turam dodal še dve novi, Nad Kanomljo in Šebrelje in Jagršče. Jure, najlepša hvala!
10. april 2005   Dodana druga tura po Čavnu
Dodal sem drugo izmed treh tur po Čavnu in sicer Čaven in Resljeva cesta. Upam, da slabo vreme ne bo spet nasulo novega snega po Čavnu, saj se je stari komaj raztalil.
29. marec 2005   Dodana nova tura, zelo primerna za pomladanski čas
To je tura po lepem in razglednem grebenu med Slovenski Istro in Podgorskim krasom in sicer Kojnik in Golič.
27. februar 2005   Novi komentarji od DEPRESIJE
DEPRESIJA je dodal kar devet novih komentarjev k turam, vsi pa vsebujejo nove variante, predloge ali nasvete in so zato izredno koristen dodatek k turam. Za prispevke se mu lepo zahvaljujem.
8. februar 2005   Dodana nova tura, tokrat po Čavnu
Po daljšem "spanju" sem končno uspel spisati novo turo, to je prva izmed treh tur po Čavnu in sicer Čaven in Lokavec. Čaven je bil zame pravi hit lanskega leta, mislim, da sem bil gor sedemkrat in vedno sem peljal kako novo varianto.
27. avgust 2004   Posodobljena tura Zaprikraj-Čezsoča
Turi S planine Zaprikraj v Čezsočo sem dodal tudi varianto spusta preko planine Golobar.
5. avgust 2004   Nova tura
Spet sem dodal novo turo, to je pustolovska S planine Zaprikraj v Čezsočo.
29. julij 2004   Končno nova tura
Dodal sem turo, ki je nastajala kar nekaj časa. Speljati se sicer da še nekaj lepih tur, vendar je tura Z Dolge njive na Jezersko vsekakor najlepša na tem koncu in po mojem mnenju tudi v širši okolici. Ima vse, kar imajo velike ture, dolg vzpon po makadamu in nato strm po kolovozih, nato pa skoraj 15-kilometrsko prečenje večinoma po singlcah in delno po makadamskih cestah. Voziš se veš čas po starih graničarskih obmejnih poteh. Edina pomanjkljivost je to, da še spust zaključi na Jezerskem in spustu po asfaltni cesti po dolini Kokre se je zato težko izogniti. Tudi povratek v originalno izhodišče, Tržič je precej "cestarski", zato smo turo izvedli tako, da smo en avto pustili v Preddvoru in se z drugim odpeljali v Tržič. Malo goljufanja torej, vendar nam ceste pač ne "ležijo".

Arhiv novic
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 

Najnovejše ture
Čaven - Kraljevska tura
Čaven in Resljeva cesta
Kojnik in Golič
Čaven in Lokavec
S planine Zaprikraj v Čezsočo
Z Dolge njive na Jezersko
Kršičevec
Sv. Lovrenc
Mrzli vrh in Vodel vrh
Črna prst in Rodica (Bohinjski masakr)
Možic in Danje
Krn in Dobrenjščica
Blegoš in Porezen II
Mohor in Jošt
Porezen in Jeseniška planina
 

Opozorilo

Avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti za opisane ture; ne za točnost vsebine, ne za natančnost podatkov. Opisi na teh straneh so narejeni po najboljših močeh in so le v pomoč pri izvedbi, vso odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec tur oz. obiskovalec teh strani sam, prav tako tudi za upoštevanje Uredbe o vožnji v naravnem okolju (Ur. l. RS 16,28/95).
Z drugimi besedami, če boš na turi zašel, bivakiral, si razbil glavo ali pa te bodo aretirali, si popolnoma sam kriv.


Povezave
MTB Tabla
Feltna.com
Vreme
Planinske koče
Odkrivanje Slovenije
Utrinki iz Slovenije
Bicikel.com
Gore ... Ljudje
MTB ture po Koroški
MTB izleti
Anže Čokl - foto in video galerija
MTBSlovenia.net
Portal MTB.SI
mtbslovenija.info
 
 
 
 
domov   ::    ture   ::    iskanje    ::    razno
Copyleft Gorsko-kolesarske ture, 1999-2005