Pod Kamniškim vrhom
:: Pokrajina ::
Gorenjska - Kamniške Alpe
:: Izhodišče ::
Kamnik
:: Višina izhodišča ::
390 m
:: Višina cilja ::
900 m
:: Dolžina ::
29,0 km
:: Skupno vzpona ::
510 m
:: Čas vožnje ::
1h 53minut
:: Težavnost vzponov ::
:: Težavnost spustov ::
:: Težavnost ture ::
:: Atraktivnost ::
:: Zemljevid ::
:: Literatura ::
Karta Kamniške in Savinjske Alpe
tiskalniku prijazno
:: Datum izvedbe ::
sreda, 16. junij 1999
:: Kratek opis ::
Malo ponesrečen poizkus poiskati prehod iz Klemenčeva na planino Osredek
:: Opis poti ::
Kamnik - Stahovica - Bistričica - Klemenčevo - Kuharjevo - po kolovozu in pešpoti proti Ambrožu - Jagodic - Sveti Lenart - Šenturška gora - Sidraž - Laniše - Tunjice - Kamnik
:: Opis ture ::
Ko sem na eni prejšnjih tur s Kamniškega vrha gledal v dolino Bistričice pod seboj, sem opazil kolovoz do kmetije Kuharjevo in naprej po dolini potoka Blatnica. Tudi više je bilo videti kolovoz. To je bilo pač treba preveriti. Pri kmetiji Kuharjevo gre kolovoz direktno čez dvorišče, zato sem gospodarja prosil za prehod. Ker je očitno dobro vedel, kakšno je nadaljevanje poti, me je sicer malo čudno pogledal, vendar mi je dovolil. Nad kmetijo je nekaj precej strmih klancev, nato je razcep, kjer gre pešpot levo, kolovoz pa desno. Šel sem po kolovozu, vendar se je po nekaj 10 metrih končal. Preostala mi je le pešpot, ki se sicer ni končala, pač pa se je kmalu končala moja vožnja. Ker sem trmast, nisem šel nazaj, pač pa kolo na ramo in po poti naprej. Po pol ure hoje po blatni stezi sem prišel na še bolj blaten traktorski kolovoz in po njem kmalu do ceste, ki mimo Jagodica pelje proti planini Osredek. Ker me je že lovila pozna ura, sem šel nazaj, vendar moram enkrat preveriti tudi nadaljevanje. Tura le za največje mazohiste.


:: Zanimivosti ob poti ::
Ob turi ni posebnih zanimivosti ali pa še niso vnešene!

Preberi komentarje
Vnesi komentar
   



:: Komentarji k turi ::

Spisal(a) DEPRESIJA na dan sobota, 26. februar 2005
To kar si ti naredil v vzponu uporabljam sam v smeri spusta. Je bolj komot. Spust sem omenil v turi Krvavec. Je pa res da nisem na tem odseku naletel na suho podlago niti v daljših suhih obdobjih. Tukaj je 'vlaga' kar doma!
 


 
domov   ::    ture   ::    iskanje    ::    razno
Copyleft Gorsko-kolesarske ture, 1999-2005